Sigurnost

Informacijski sustavi wireless.hr utemeljeni su na softveru otvorenoga koda visoke kvalitete centriranom oko inačica Linuxa namijenjenih upotrebi u najsloženijim računalnim okolinama.

Uzevši Linux kao polazište, naši su računalni inženjeri primijenili dugogodišnje iskustvo u sustavima visoke sigurnosti i dostupnosti kako bi prilagodili i ojačali informacijsku infrastrukturu u pozadini wireless.hr. Dizajnirana je da može podnijeti opterećenja svakodnevna rada, širiti se prema potrebama i osigurati neprekinut rad sustava i u najzahtjevnijim okolnostima, ali i zadovoljiti visoke sigurnosne kriterije čuvanja tajnosti podataka i otpornosti na pokušaje neovlaštena pristupa ili korištenja.

Sigurnost sustava temelji se na višeslojnim tehnikama šifriranja komunikacijskih kanala i dozvola pristupa kriptografski sigurnim i provjerenim metodama AES (Advanced Encryption Standard), PKI (Public Key Infrastructure) te RSA ključevima i certifikatima. Upotreba certifikata i mreže povjerenja omogućuje nam detaljnu kontrolu nad pristupnim točkama i ostalim dijelovima sustava, a podaci u podatkovnim centrima na našim serverima također su šifrirani i ne može ih se pročitati bez ispravnih pristupnih ključeva.

Propusnost i odziv pojedinih veza kroz pristupne točke mijenjaju se tijekom rada kako bi se svim krajnjim korisnicima pružila najveća udobnost korištenja uz ravnopravnu podjelu resursa, a napredan sustav autentikacije krajnjih korisnika pruža im maksimalnu fleksibilnost u složenim sustavima od većega broja pristupnih točaka.

Pristupne točke, ali i svi ostali dijelovi sustava, pod neprekidnim su automatskim i ljudskim nadzorom što omogućuje pravovremeno otkrivanje i otklanjanje nepravilnosti te učinkovito reagiranje na potrebe korisnika ili izvanredne situacije.

O wireless-u

Slikovita povijest bežične komunikacije
- wirelesshistory.org

Detaljnija objašnjenja bežične komunikacije
-
www.wi-fi.org
- en.wikipedia.org/wiki/Wireless

Jamstvo

Na svu opremu i instalacije, jamstvo je godinu dana.

Sve instalacije pratimo te na daljinu rješavamo moguće probleme.

Ako daljinsko rješenje nije moguće naše tehničko osoblje dolazi u primjerenom roku.

Sigurnost

Informacijski sustavi wireless.hr utemeljeni su na softveru otvorenoga koda visoke kvalitete.

Sustav je centriran oko inačica Linuxa namijenjenih upotrebi u najsloženijim računalnim okolinama.

Opširnije

Kontakt

wireless.hr
Antunovac 10
10 000 Zagreb, Hrvatska

Tel: +385 1 3774 743
Fax: +385 1 3778 448

E-mail: [email protected]